16 March 2010

Di Sebalik Anugerah Juara Lagu 2010...

assalamualaikum dan salam sejahtera...


Selamat kembali ke blog PRS SAMBESTARI.... This time, I want to show you allz a shocking event. Well, firstly let me me ask you allz something, sape kat sini yang dah tengok AJL 24? Of course la tak ramai yang tengok coz kita semua ada kat asrama time tu. So, kalau nak tengok pun siaran ulangan je atau tengok kat youtube, kan? Apa pendapat you allz yang dah tengok? gempak tak? Kira masyuk la tu. Namun begitu, ada something yang tak berapa kena la pasal AJL ni. Nak tau apa dia? Ok. cuba perhatikan gambar ni.


1) Pertama sekali, sila perhatikan gambar dibawah ini..

Apa persamaan dengan scene yang disnapshot ini?

Adakah ini satu kebetulan?

2) Yang kedua, you allz juga mungkin dapat lihat apa persamaan penari-penari ini dengan salah satu dari kerabat-kerabat firaun yang dipercayai oleh mereka mempunyai suatu yang berkuasa?

Mungkin you allz tidak hairan kerana sudah terlalu banyak kostum ala-ala bangsawan firaun selalu dipakai dalam acara-acara sebegini. Tapi, mengapa ingin dipertontonkan sangat si firaun yang telah dilaknat ini? Untuk mengetahui jawapannya, you allz perlu buka fikiran you allz dan fikirkan tentangnya…

3) Yang ketiga, Alyah yang merupakan finalis AJL 24 mengenakan gaun merah ala-ala lady in red.Tahukah you allz pasal lady in red? Mungkin ada diantara kita yang kurang tahu. So, biar saya terangkan sikit pasal Lady In Red.
'The Devil's Advocate'. Filem ini di bintangi Keanu Reeves yang diberi tawaran bekerja di firma guaman terbaik. kemudian kita ketahui yang beliau bekerja untuk iblis sebenarnya.salah satu cara iblis menguasainya ialah melalui watak Connie Nielsen iaitu The Lady In Red. Di sepanjang filem itu, dia sentiasa berpakaian berwarna merah dan rambutnya juga merah menyala.hero kita gilakannya dan si gadis merah menjadi kelemahannya. si gadis berbaju merah melambangkan hidup yang lebih menarik tetapi hanyalah tipu daya. lambang sesuatu yang mengujakan... Si gadis ialah fantasi untuk lari dari kenyataan dunia. lari dari tanggungjawab dan kebenaran. Dia menjadi lambang bebas dari jalan sukar yang perlu dilalui bagi meningkatkan 'getaran diri'. si gadis melambangkan apa yang kita inginkan dan membuat kita percaya bahawa jika kita mengikutnya , dia akan membuat kehidupan kita menjadi lebih baik. tapi, benarkah begitu?... si gadis umpama iblis melambangkan nafsu kita untuk seks, duit dan kemasyuran.Melaluinya, you allz memilih kebencian dunia bukannya kebahagiaan di akhirat. Iblis akan menguasai you allz. Iblis akan memastikan si gadis memasang perangkap untuk you allz di mana sahaja. Mampukah you allz belajar menolak pujuk rayu gadis tersebut? Dan menewaskan perangkap2 lain yang digunakan 'Sistem Dajal'? Jadi apa yang dipakai oleh Alyah? Mungkin ada di antara kita kurang senang dengan persamaan ini, terpulang kepada you allz. Bagi saya, ini merupakan satu rancangan tertutup dan saya juga percaya yang di atas pentas itu juga tidak tahu menahu mengenai semua ini. Kebetulan? Saya kata tidak. Jom kita lihat apa yang seterusnya. You allz mungkin ada yang sudah tahu mengenai the Master Carpet, turut dikenali sebagai Checkered Floor, tetapi bagi yang belum tahu, sila ambil tahu. Ini adalah gambaran jelas mengenainya.

Adakah ia juga ada di AJL 24? Of course la ada...Kenapa dihamparkan juga? Ini juga terdapat di tali pengikat gitar yang dipakai oleh Bunkface dan beberapa orang guitarist yang lain.

Cuba lihat gambar di atas. Dan apa pula ini?


Apa persamaannya?

Ini adalah merupakan logo salah sebuah kumpulan nyanyian di Malaysia. You allz dan saya mungkin sudah sebati dengan nama Search. Terlalu ketara persamaannya. Saya tidak perlu menulis panjang kerana you allz telah berfikir dan terfikir apa yang saya akan tulis. Pembaca sekalian, selalu dikatakan, ini hanya merupakan satu kebetulan sahaja. Tapi benarkah ia sebagai satu kebetulan? Kalau you allz teruskan pandangan anda seperti itu, you allz mungkin salah seorang mangsa makhluk perosak yahudi. Saya percaya bahawa apa-apa yang terjadi hari ini, bukan lagi kebetulan bahkan ia diatur sebaik mungkin. Untuk apa? bagi memperlihatkan kepada you allz bahawa ia suatu kebetulan. Bebaskan minda you allz…

Lihat ditangga turun naik di atas pentas ini. Terdapat susunan cahaya berbentuk piramid. Lihat snapshot di bawah.


ajl 24Kesimpulannya, hidup kita penuh dugaan, dan bukan mudah untuk mengatasinya. adakah you allz bersedia dengan sebarang kemungkinan? You allz fikirkanlah... Alright! Hope to see you allz again, wassalam...p/s: rajin2 la baca artikel pasal freemason contohnya,

http://halaqah.net/v10/index.php?action=printpage;topic=10063.0


1 comment:

adeen cicako said...

org yg x brilmu sng diprbodohkn.......

Post a Comment

 
Copyright 2010 thecounselingbuddies